We hebben een overzicht gemaakt van een aantal gestelde technische vragen en besloten dat in dit document neer te zetten zodat we het aan kunnen vullen en makkelijk delen met jullie:
Hé, ik heb geen WordPress website… is dat een probleem?
Als je geen WordPress hebt, maar bv Wix, Phoenix, JouwWeb of Joomla, dan zul je moeten nadoen wat wij voordoen. Je hebt er meer werk van, maar het is goed te doen.
Of het net zo naadloos gaat… dat kunnen we niet garanderen. Soms staat een knop of instelling dan net ergens anders. Maar met Phoenix bijvoorbeeld kun je zo’n salespage op dezelfde manier opbouwen als met de plugin Elementor, dus als copy-past niet helemaal werkt, kun je het wel zelf nabouwen.
De plugins zijn alleen geschikt voor WordPress. En als jij een systeem hebt wat gebaseerd is op WordPress (zoals Phoenix en SYS) dan kan je in theorie deze plugins ook gebruiken.
Maar let op!! Deze omgevingen laten het vaak niet toe om zelf plugins toe te voegen. Heb je zoiets, vraag er dan naar.
NOTE: laat je keuze om mee te doen aan dit programma niet afhangen van de plugins!
Er zijn (veel) meer wegen naar Rome en voor (bijna) alles is wel een alternatief. We nemen dit deels ook mee in het programma.
Ik heb al 1 of meer van de plug-ins ... is het dan wel interessant voor mij?
Jawel, want de plugins zijn een bonus! Een KOOdootje voor jouw als deelnemer.
Maar let op! De plugins zijn gewoon tools om het makkelijker te maken. Ze gaan je niet succesvoller maken…dat doe je zelf!
Als je er nu nog niet aan toe bent, dan wellicht na de zomer of over een half jaar. Even los van het feit dat je niet weet hoe vol jouw agenda wordt of blijft in de rest van dit jaar…
Mijn doelgroep zit niet op facebook... is het aanbod dan wel interessant voor mij?
Weet je dat wel heel zeker? Op dit moment herbergt Facebook 10,4 miljoen Nederlandse profielen.
Dat de CEO van Rabobank een mooi LinkedIn profiel heeft, betekent niet direct dat hij in zijn vrije tijd niet graag kattenfilmpjes op Facebook kijkt.
In de les ‘generieke doelgroep ontwerpen’ gaan we heel diep in op de beschikbare criteria voor het bepalen van jouw doelgroep op Facebook (en dat zijn er VEEL).
Zorg dus dat je zeker weet dat je doelgroep ‘niet op Facebook zit’ voordat je het platform de deur wijst. Als je er dan toch echt zeker van bent, dan is de strategie die Laura je leert naadloos over te nemen naar een ander kanaal.
Ik kan echt niet schrijven... wat moet ik daarmee aan?
En die vraag is het allermooist. Want weet je, je hoeft niet professioneel te kunnen schrijven. Je website is ook geen boek!
Je hoeft alleen maar in het hoofd van je lezer te kruipen. Letterlijk te noteren wat zij zeggen. En met slimme opsommingen, leuke trucjes en vriendelijke mailtjes jouw lezer te boeien… daar komt geen proza aan te pas.
Meta geeft in haar lessen eerst een stuk theorie en strooit met haar voorbeeldteksten, zodat je helemaal in de sfeer zit en dan je eigen tekst oppakt.
Juist mensen die moeite hebben met schrijven komen dan ineens helemaal los!
Ik ben echt helemaal niet technisch, is dit programma dan wel wat voor mij?
Absoluut. Je krijgt in het gedeelte van Ronald namelijk allemaal filmpjes waarmee je meekijkt op het scherm van Ronald. Als je die afdraait op je telefoon of in een tabblad ernaast, kun je op je laptop dezelfde stappen nadoen. Bovendien werken we met templates voor de lastiger stukken. Copy-Paste dus.
Het grote voordeel van zelf doen is dat je flexibeler bent. Als het eenmaal staat, is het namelijk zo gemakkelijk. En dan doe je een tweede, derde en vierde funneltje of pagina gewoon zelf, omdat je er handig in bent geworden.
De eerste keer kost wat tijd, maar het is goed te doen qua na-apen 😊.
Ik wilde bestellen maar ik zag niets over de plugins. Krijg ik die nu wel of niet erbij?
Die optie krijg je nog, wanneer je in Fase 3 bent beland. Dus alleen voor klanten die KOO gekocht hebben, dat zijn ook de voorwaarden om een plugin te mogen ‘doorverkopen’.
In de eerste twee fases heb je ze nog niet nodig, dus je kunt gewoon meteen starten.
Kan ik bij iemand terecht als ik gedurende de fases vragen heb?
Zeker. Er is een facebookgroep waarin je je vragen kunt stellen en waar altijd wel een van ons snel op kan reageren. Heb je uitgebreide hulp nodig, dan zijn wij stuk voor stuk in te huren voor een aantal uurtjes oid.
Als KOO-member ben je onze special guest en krijg je ook een special treatment met voorrang en vele KOOdootjes… dat gaan we gaandeweg dit jaar invullen.
Voeg je koptekst hier toe
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
En zo waren er (veel) meer vragen, maar we hebben eerst dit lijstje gemaakt.
1 gedachte over “Veel gestelde – Technische – vragen”
Mijn belangrijkste 3 vragen zijn:
1. Hoe komen jullie aan die 90 dagen? (Is dit bijvoorbeeld gebaseerd op een x aantal stappen per week, of?).
2. Iedere stap rond je af met een fiat van de betreffende expert. Hoe gaat dit? Is dit een persoonlijk feedback moment of gaat dit via de Facebook groep? (persoonlijk spreekt mij (veel) meer aan).
3. Wat is het eindproduct dat je online gaat verkopen na deze 90 dagen? Kan dit bijvoorbeeld ook een mini online programma zijn? Of valt het maken van een mini online programma buiten de scope van dit 90 dagen plan. Dus hoe moet ik dit zien, wat valt hier wel/niet onder?
Reacties zijn gesloten.